Når man elsker interiør henter man inspirasjon de rareste steder, jeg kan få inspirasjon fra en cafe, en forbigående, et bilde eller en by. Hadde jeg bodd i København hadde jeg hatt en god blanding av romantisk og minimalistisk stil, det er liksom slik byen er. Romantisk , men enkel. Romantisk fordi det er omringet av høye gamle bygninger, små intime gater, koselige og stemningsfulle cafeér. Enkel fordi den er oversiktlig, ryddig og “samlet” .

Broren til min mann er bosatt her i københavn og leiligheten hans er bare -kjempe lekker. Noe helt annet enn vårt eget, med en veranda som går ut i elven.  Meget spesielt ,veldig stilrent og kult.

I likhet med sin bror elsker Håkon design møbler og hadde det vært opp til han hadde vi hatt et hjem med kun design møbler som Arne Jacobsen,  Charles & Ray Eamse , Verner Panton , Christian Dell ,Thomas Pedersen og Møbler fra Fritz Hansen. ( Designet av Arne Jacobsen) Han er derfor fast bestemt på at vi må møtes på midten, min mann lar meg nemlig ikke få bestemme hvordan ting skal stå hjemme alene. Itillegg til dette elsker også Håkon å blande inn det rustikke i hjemme og at jeg nå har gått litt mer over til denne stilen fremfor kun den romantiske er han meget så fornøyd med!

På denne turen har Håkon og jeg faktisk snakket masse interiør, Håkon har klart å trumfe igjennom noen ideer og jeg har klart å få det til å “stemme” med det jeg liker. Det at hjemmet vårt er viktig for oss er ingen hemmelighet, vi er hjemmekjære og elsker å ha et sted som vi kan senke skuldrene å være fornøyde med det vi har skapt rundt oss.  Vi har gått sikkert ett par timer inne på Illums bolighus og bare tittet på design, deretter har vi gått ned i små koselige og romantiske interiørbutikker hvor vi har blandet de forskjellige stilene.

Her har jeg hentet inn litt bilder av det vi skal blande sammen hjemme hos oss. Enkelt, romantisk, delikat og tøft.. 

 

 

 

Som dere ser er det tydelig hva som er Håkon her og hva som er meg, men jeg føler likevel dette knalltøft sammen. Ikke for enkelt eller for romantisk, men en god liten vri…. 

 

Vi har har kommet godt i gang hjemme, og med 100 roser i en bunt, masse nydelig og tøft interiør gleder jeg meg faktisk til å få satt dette på plass med mannen min når vi kommer hjem. Vel, alt over på bildene har vi ikke kjøpt ennå og vi har ikke planer om å kjøpe alt dette nå, men vi har som mål å få samlet disse møblene og lage en felles stil ut av det, slik at vi faktisk er to om husets stil og “festligheter” .. Vi er jo en mann og en kvinne som bor her , noe Håkon er veldig bestemt på at skal synes. -Jeg vil ikke ha et sukkersøtt dukkehus, eller en barokk middelaldrene stil, men en stilren romanse som viser at manne i huset også faktisk har lyst til å komme frem på egenhånd..” 

Så da gjelder det bare å se, hvor “vanskelig” det blir å få dette til å stemme oppe i hodet mitt, så langt tror jeg det blir kjempe fint. Jeg elsker faktisk Eamse stolene vi alt har, samt de grove teppene og bordene blandet med det romantiske som gjenspeiler meg som kvinne. he he…