Har du noen gang lagt merke til hvordan sure miner, tunge toner og grove shitkastninger smitter?  Har du en dårlig dag kan jeg “banne” på at du gir noen andre det også? Mange av oss jenter er litt slik, vi vet best, er best og har aldri feil- gudbedre de som påstår noe annet. ?Vi er eksperter på å legge ting mellom linjene om det passer oss best .Har en sagt A vet man(nesten) med sikkerhet at noen andre kan si B og C  også, og man har nesten spist seg “stappmett” på dampende historier  som legges ut i hytt og gevær som minner om jenter på ungdomskolen før man står opp om morgenen .. Jenter kan dra stikken langt og når de som sier ” vet du hva hun sa?” ….”Fy, -hun sa det til meg” …. “og hun sa det vet du”.. …. “for ikke å snakke om DET! ” -..”Herre har du hørt hun har sagt det også eller?” finner gleden i det er det nesten utrolig. Slik kan det for jenter som hater hverandre en dag og elsker hverandre en annen dag fyre løs og hemmeligheter er ikke lenger hemmelige og har du sagt noe har du gjerne ALDRI sagt det likevel når dagens lys møter realiteten..Det er ofte slik som dette mobbingen oppstår også, gjennom prat og nett.? Jeg blir derfor alltid like forbauset over hvor mye tid slik tull tar opp -NOTERT på” Busy”  ”jenter” i sin beste alder (i følge de selv)som har  ALT for mye annet å gjøre… Facebook f.eks har blitt den nye plassen for å gjerne sverte folk , gjerne ved slibrige statuser og spennende eventyr om skjønnheten og udyret for ikke å glemme “dalle”meldinger om hvor fantastiske de som forteller dette eventyret er i slike “tagga” oppdateringer ! Bare tenk deg selv hvordan noe slik kan treffe andre dersom noen er en mobber eller blir mobbet. 

Jeg vet mange  jenter / kvinner(gjerne de unge) bruker fantastisk mye tid på slik , det trenger man nesten ikke tvile på.. Kommer noen inn å kaster ut av seg eder og galle er det veldig lett å henge seg på. Det skal på en måte ingenting til. Praten fyrer somregel  verst på skolen,arbeidsplasser, venninnekvelder, dype tlf samtaler eller ved matdisken i butikken en helt vanlig dag. Har du hørt noe vil gjerne den andre parten høre det og fortelle det videre med det lille ekstra deilige krydderet mellom linjene… Det er litt slik som med oppskrifter -de blir til mens maten lages. Det samme gjelder historiene om snipp og snapp også. Har du en dårlig dag, et dårlig selvbilde eller en dårlig følelse på noe blir det eventyret du skal dele  med andre 10 x verre enn om du hadde hatt det bra med deg selv sånn rent praksis,fysisk  og psykisk ….  Jeg tenker at de fleste et sted i livet er på dette planet og en dag lærer man seg verdien av livet og plassen DU har i det og ikke orker lenger. Jeg har den siste tiden hørt mer enn jeg trodde at ET menneske skulle høre i hele sitt liv og det jeg tenker er -stakkars,stakkars “barn” ..Jeg er enda glad nettmobbing ikke var så utbredt når jeg vokste opp… Jeg kom for en liten tid tilbake over et innlegg hvor det stod litt om humøret og hvordan sinnet og frustrasjonen i ens liv kan ta del i hvordan vi reagerer og påvirker andre rundt oss. Og for nøyaktig en mnd siden fant jeg en plante som anbefalt i innlegget jeg leste  hos en av mine favoritt butikker som jeg har satt i det rommet som ble naturlig for meg å plassere den etter hvordan min hverdag er bygd opp. Hver dag gjør jeg det jeg lo litt av for en liten tid tilbake-henger fra meg hver irritasjon og tunge ting på denne planten, slik at jeg ikke tar det med meg videre når jeg kommer hjem fra jobb eller går å legger meg …  

Som regel er det jo slik at de som prater er de som aldri er årsaken til noe i sitt eget liv, men lever som jeg har lært meg utelukket på effekt. Feilen ligger hos “alle” andre og kun hos nettopp DEG.  Har du noen eller noe du ser opp til og det får deg til å bli usikker er evnen til å ønske å få det under deg enda større… Du får en intens “survivor” handling og handler som om du er alene i denne “store” verden. Evnen til å unne andre godt eksisterer liksom ikke.Skal vi sette en status eller to  ved oss selv kan vi sette de mest relevante “ironiske”titlene og vi begynne å krysse av for hver og en som passer oss .Titlene er mange,men jeg velger de mest brukte ; Hypokonder, forsøkkanin, skaper,superdiva,dramaqueen, perfeksjonist,ekspert,feilfri, happy, og engel.. Jeg vet om de som ville krysset av på de to siste, men jeg velger å være ærlig å krysse av mine for alle dere – En happy Perfeksjonist og superdiva med noen dramakarakterer imellom… Jeg har lært at positivitet er det som drar veldig opp og det som drar opp er det som får best vind i seilet ,og det må jo være det man kommer lengst på ute på det store havet! Jeg velger Glade dager fremfor sure dager og tror at den dagen DU klarer å henge fra deg det negative på den “berømte” planten din er den dagen du velger det samme. Sure dager- hva skal vi med de for da, dere? Jeg velger å se det slik- for hver sur dag du velger, jo færre står det igjen til meg, vi kan jo trådsalt ikke få i pose og sekk heller… 

 

 

 

Innlegget er skrevet etter tema og debatter som man hører om.